20:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Notvikens IK - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua besegrar Notviken borta på Tunavallen med 3-2 (2-1)
Notas inleder vasst och redan efter 10 sekunder har man läge för 1-0 men bollen smiter förbi alla spelare och chansen rinner ut i sanden. Första tjugo är spelet jämnt utan några riktiga målchanser men i den 21:a minuten stjäl Joel Hiltunen bollen av en försvarare och ensam med målvakten dribblar han sig förbi och rullar in 0-1, Notas repar dock mod och i den 35:e minuten kommer man fram på vänsterkanten och inlägget tar Pierre Boman hand om och placerar bollen i Kottens högra kryss till 1-1 - hög klass på Bomans agerande, OAFF återtar ledningen i den 41:a minuten när John Kalla slår en fin hörna som Adam Zingmark snyggt nickar in till halvtidsresultatet 1-2, vilket inte är helt missvisande även om Notas haft ett par lägen som tvingat Kotten till fina parader.

Andra halvlek är 10 minuter gammal när OA kommer i ett fint anfall på vänsterkanten och Jocke Juntti hittar in med ett bra inlägg som når Joel Hiltunen vars skott räddas av målisen men returen går till Johan Svanlöv som med vänstern sätter in 1-3. Sista halvtimmen blir en intensiv press mot OAFF-målet och reduceringen kommer i den 70:e minuten när Boman slår ett perfekt inlägg som nickas in till 2-3 av Daniel Öhman. Pressen ökar och man väntar på kvitteringen men Kotten spelar fantastiskt i målet och tar allt. OA har inte mycket men Johannes Pekkari har chansen att avgöra när han i en kontring kommer fri mot målisen men lyckas inte i dribblingen utan målisen får ut ett ben och parerar. Efter dryga 95 minuter ljuder äntligen slutsignalen och vi tar en efterlängtad tre-poängare på Tunavallen.

Sett över 95 minuter får vi tacka Kotten för att det blev tre poäng, räddningarna på slutet var högklassiga. I en bra backlinje går plussen till Adam Zingmark som var en gigant i första halvlek och kryddade insatsen med ett vackert nickmål. Plus också till Anders Palo som började lite trevande men som var en klippa när det stormade som värst sista halvtimmen. På mitten var det stora arbetsinsatser av alla men plussen idag går till Johan Svanlöv som blev matchvinnare med sitt viktiga mål samt till John Kalla som gjorde säsongens bästa match. Framåt var Joel Hiltunen enorm och förutom målet var han en ständig oroskälla för Notas-försvaret. Bra insats också av Johannes Pekkari som sprang på det mesta och hade även några chanser. I Notas var Pierre Boman den bäste, även Daniel Engberg med sina fina långbollar var duktig. Domaren Oskar Nilsson dömde utmärkt men tappade fokus på slutet och viftade med det gula kortet i tid och otid - på slutet mest i otid!